Wątróbka wieprzowa

m7
Wątróbka wieprzowa

0

0 / 0

sól sezamowa

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka pieprz ziołowy

4 szt. cebula

2 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka smalec

50 dek. wątroba wieprzowa

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Wątróbkę kroimy na mniejsze, dowolne kawałki. Następnie obtaczamy ją w sól sezamowa (proporcja sezamu do soli powinno być w tym wypadku większa, aby nie narazić wątróbki na kontakt z duża ilością soli), potem w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie dodajemy cebulę, przykrywamy i dusimy już na mniejszym ogniu do momentu, gdy cebula będzie gotowa.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły