Wątróbka wieprzowa

m7
Wątróbka wieprzowa

0

0 / 0

sól sezamowa

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. pieprz ziołowy

4 szt. cebula

2 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka smalec

50 dag. wątroba wieprzowa

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Wątróbkę kroimy na mniejsze, dowolne kawałki. Następnie obtaczamy ją w sól sezamowa (proporcja sezamu do soli powinno być w tym wypadku większa, aby nie narazić wątróbki na kontakt z duża ilością soli), potem w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie dodajemy cebulę, przykrywamy i dusimy już na mniejszym ogniu do momentu, gdy cebula będzie gotowa.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

250

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły