Wątróbka wieprzowa
m7
sól sezamowa
0
0 / 0
sól sezamowa
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. pieprz ziołowy
4 szt. cebula
2 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka smalec
50 dag. wątroba wieprzowa
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
1
Wątróbkę kroimy na mniejsze, dowolne kawałki. Następnie obtaczamy ją w sól sezamowa (proporcja sezamu do soli powinno być w tym wypadku większa, aby nie narazić wątróbki na kontakt z duża ilością soli), potem w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie dodajemy cebulę, przykrywamy i dusimy już na mniejszym ogniu do momentu, gdy cebula będzie gotowa.