Wątróbka smażona z cebulką

korniszon5

Wielu z nas nie przepada za wątróbką a dobrze przyrządzona świetnie smakuje i jest znakomitym daniem na kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
271
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wielu z nas nie przepada za wątróbką a dobrze przyrządzona świetnie smakuje i jest znakomitym daniem na kolację.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. czosnku
2 szt. cebula
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżka mąka pszenna
1 łyżka olej
0.50 kg wątróbka drobiowa
0.50 łyżecz. majeranek
Przygotowanie
Cebule obrać, pokroić w półplasterki, chwilę poddusić, odłozyć do miseczki.
wątróbkę opłukać, oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki obtoczyć w mące, usmażymy na rozgrzanym oleju ok.5 minut
posolić, popieprzyć, dodać posiekany czosnek i majeranek.
na koniec dodać cebulę i całość dusić jeszcze kilka minut. Smacznego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
271
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.