Wątróbka smażona z cebulką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
korniszon5
![Wątróbka smażona z cebulką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973329181.jpeg&w=3840&q=75)
Wielu z nas nie przepada za wątróbką a dobrze przyrządzona świetnie smakuje i jest znakomitym daniem na kolację.
0
0 / 0
Wielu z nas nie przepada za wątróbką a dobrze przyrządzona świetnie smakuje i jest znakomitym daniem na kolację.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. czosnku
2 szt. cebula
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżka mąka pszenna
1 łyżka olej
0.50 kg wątróbka drobiowa
0.50 łyżecz. majeranek
Przygotowanie
1
Cebule obrać, pokroić w półplasterki, chwilę poddusić, odłozyć do miseczki.
2
wątróbkę opłukać, oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki obtoczyć w mące, usmażymy na rozgrzanym oleju ok.5 minut
3
posolić, popieprzyć, dodać posiekany czosnek i majeranek.
4
na koniec dodać cebulę i całość dusić jeszcze kilka minut. Smacznego