Wątróbka smażona z cebulką

korniszon5
Wątróbka smażona z cebulką

0

0 / 0

Wielu z nas nie przepada za wątróbką a dobrze przyrządzona świetnie smakuje i jest znakomitym daniem na kolację.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. czosnku

2 szt. cebula

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżka mąka pszenna

1 łyżka olej

0.50 kg wątróbka drobiowa

0.50 łyżeczka majeranek

Przygotowanie


1

Cebule obrać, pokroić w półplasterki, chwilę poddusić, odłozyć do miseczki.

2

wątróbkę opłukać, oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki obtoczyć w mące, usmażymy na rozgrzanym oleju ok.5 minut

3

posolić, popieprzyć, dodać posiekany czosnek i majeranek.

4

na koniec dodać cebulę i całość dusić jeszcze kilka minut. Smacznego

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły