Wątróbka smażona z cebulką
korniszon5
0
0 / 0
Wielu z nas nie przepada za wątróbką a dobrze przyrządzona świetnie smakuje i jest znakomitym daniem na kolację.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. czosnku
2 szt. cebula
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżka mąka pszenna
1 łyżka olej
0.50 kg wątróbka drobiowa
0.50 łyżeczka majeranek
Przygotowanie
1
Cebule obrać, pokroić w półplasterki, chwilę poddusić, odłozyć do miseczki.
2
wątróbkę opłukać, oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki obtoczyć w mące, usmażymy na rozgrzanym oleju ok.5 minut
3
posolić, popieprzyć, dodać posiekany czosnek i majeranek.
4
na koniec dodać cebulę i całość dusić jeszcze kilka minut. Smacznego