0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
0.25 Łyżeczki
pieprz
500 Gramów
Wątroba wieprzowa
500 Gramów
pieczarki
3 Sztuki
cebula
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
Sos pieczeniowy ciemny
3 Łyżki
mąka pszenna
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni.

Opis

Super wersja dla osób nielubiących wątróbki. Delikatna i smaczna.

Podobne przepisy

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!