Wątróbka po piracku
m7
Super wersja dla osób nielubiących wątróbki. Delikatna i smaczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
381
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Super wersja dla osób nielubiących wątróbki. Delikatna i smaczna.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz
500 g wątroba wieprzowa
500 g pieczarki
3 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
2 szt. sos pieczeniowy ciemny
3 łyżka mąka pszenna
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
381
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.