Wątróbka po piracku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wątróbka po piracku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028807.jpeg&w=3840&q=75)
Super wersja dla osób nielubiących wątróbki. Delikatna i smaczna.
1
0 / 0
Super wersja dla osób nielubiących wątróbki. Delikatna i smaczna.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz
500 g wątroba wieprzowa
500 g pieczarki
3 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
2 szt. sos pieczeniowy ciemny
3 łyżka mąka pszenna
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni.