Wątróbka po piracku

m7
Wątróbka po piracku

1

0 / 0

Super wersja dla osób nielubiących wątróbki. Delikatna i smaczna.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól

0.25 łyżecz. pieprz

500 g wątroba wieprzowa

500 g pieczarki

3 szt. cebula

3 szt. jaja kurze całe

2 szt. sos pieczeniowy ciemny

3 łyżka mąka pszenna

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

381

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły