Wątróbka drobiowa

m7
Wątróbka drobiowa

1

0 / 0

dużo żelaza

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. cebula

60 dag. wątróbka kurczaka

0.50 szkl. mąka krupczatka lubella

Przygotowanie


1

Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.

2

Wątróbkę drobiową dobrze czyścimy i myjemy. Obsuszamy kuchennymi papierowymi ręczniczkami. Wątróbkę obtaczamy w mące krupczatce i smażymy na rumiano. Doprawiamy wątróbkę solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian: cebulę, wątróbkę. Wstawiam na 1-2 minuty do mikrofalówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

294

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły