Wątróbka drobiowa

m7
Wątróbka drobiowa

0

0 / 0

dużo żelaza

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. cebula

60 dek. wątróbka kurczaka

0.50 szkl. mąka krupczatka lubella

Przygotowanie


1

Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.

2

Wątróbkę drobiową dobrze czyścimy i myjemy. Obsuszamy kuchennymi papierowymi ręczniczkami. Wątróbkę obtaczamy w mące krupczatce i smażymy na rumiano. Doprawiamy wątróbkę solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian: cebulę, wątróbkę. Wstawiam na 1-2 minuty do mikrofalówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły