0

Składniki

2 Sztuki
cebula
60 Dekagramów
Wątróbka kurczaka
0.5 Szklanki
mąka krupczatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.
  2. Wątróbkę drobiową dobrze czyścimy i myjemy. Obsuszamy kuchennymi papierowymi ręczniczkami. Wątróbkę obtaczamy w mące krupczatce i smażymy na rumiano. Doprawiamy wątróbkę solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian: cebulę, wątróbkę. Wstawiam na 1-2 minuty do mikrofalówki.

Opis

dużo żelaza

Podobne przepisy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!