Wątróbka drobiowa
m7
dużo żelaza
Wartości odżywcze na porcję
Energia
294
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
dużo żelaza
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. cebula
60 dag. wątróbka kurczaka
0.50 szkl. mąka krupczatka lubella
Przygotowanie
Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.
Wątróbkę drobiową dobrze czyścimy i myjemy. Obsuszamy kuchennymi papierowymi ręczniczkami. Wątróbkę obtaczamy w mące krupczatce i smażymy na rumiano. Doprawiamy wątróbkę solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian: cebulę, wątróbkę. Wstawiam na 1-2 minuty do mikrofalówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
294
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.