0

Składniki

2 Sztuki
cebula
60 Dekagramów
Wątróbka kurczaka
0.5 Szklanki
mąka krupczatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.
  2. Wątróbkę drobiową dobrze czyścimy i myjemy. Obsuszamy kuchennymi papierowymi ręczniczkami. Wątróbkę obtaczamy w mące krupczatce i smażymy na rumiano. Doprawiamy wątróbkę solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian: cebulę, wątróbkę. Wstawiam na 1-2 minuty do mikrofalówki.

Opis

dużo żelaza

Podobne przepisy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Ciecierzyca po arabsku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciecierzyca po arabsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!