Wątróbka drobiowa

m7
Wątróbka drobiowa

0

0 / 0

Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na obiad to wątróbka drobiowa będzie idealnym wyborem. Polecamy sprawdzony przepis na wątróbkę drobiową z cebulką.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

500 g wątróbka kurczaka

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. cebula

5 łyżka olej

Przygotowanie


1

Wątróbkę umyć i wyciąć białe części.

2

Obtoczyć mocno w mące.

3

Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć.

4

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony (może pryskać).

5

Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć.

6

Dusić około 5 minut.

7

Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna.

8

Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

444

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły