Wątróbka drobiowa
m7
Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na obiad to wątróbka drobiowa będzie idealnym wyborem. Polecamy sprawdzony przepis na wątróbkę drobiową z cebulką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
444
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na obiad to wątróbka drobiowa będzie idealnym wyborem. Polecamy sprawdzony przepis na wątróbkę drobiową z cebulką.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
500 g wątróbka kurczaka
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. cebula
5 łyżka olej
Przygotowanie
Wątróbkę umyć i wyciąć białe części.
Obtoczyć mocno w mące.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony (może pryskać).
Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć.
Dusić około 5 minut.
Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna.
Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
444
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.