Wątróbka drobiowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wątróbka drobiowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660638.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na obiad to wątróbka drobiowa będzie idealnym wyborem. Polecamy sprawdzony przepis na wątróbkę drobiową z cebulką.
0
0 / 0
Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na obiad to wątróbka drobiowa będzie idealnym wyborem. Polecamy sprawdzony przepis na wątróbkę drobiową z cebulką.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
500 g wątróbka kurczaka
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. cebula
5 łyżka olej
Przygotowanie
Wątróbkę umyć i wyciąć białe części.
Obtoczyć mocno w mące.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony (może pryskać).
Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć.
Dusić około 5 minut.
Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna.
Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.