Wątróbka drobiowa

m7
Wątróbka drobiowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na obiad to wątróbka drobiowa będzie idealnym wyborem. Polecamy sprawdzony przepis na wątróbkę drobiową z cebulką.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

500 g wątróbka kurczaka

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. cebula

5 łyżka olej

Przygotowanie


Wątróbkę umyć i wyciąć białe części.

Obtoczyć mocno w mące.

Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć.

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony (może pryskać).

Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć.

Dusić około 5 minut.

Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna.

Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

444

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły