0

Składniki

5 Szczypt
sól
4 Szczypty
pieprz
500 Gramów
Wątróbka kurczaka
100 Gramów
mąka
2 Sztuki
cebula
5 Łyżek
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wątróbkę umyć i wyciąć białe części.
  2. Obtoczyć mocno w mące.
  3. Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć.
  4. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony ( może pryskać ).
  5. Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć.
  6. Dusić około 5 minut.
  7. Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna.
  8. Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.

Opis

zdrowa wątróbka z cebulką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!