Wątroba gotowana
m7
Kto nie może smażonej wątróbki, to ta jest w wersji gotowanej.
0
3 / 2
Kto nie może smażonej wątróbki, to ta jest w wersji gotowanej.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wątroba wieprzowa
0.05 kg masło
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
400 g włoszczyzna
1 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Z warzyw ugotować wywar. Wątrobę umyć, włożyć do wywaru i ugotować.
2
Ugotowaną wątrobę lekko przestudzić, wyporcjować i włożyć do gorącego, osolonego wywaru. Wątrobę wyjąć z wywaru obłożyć jarzynami, na każdą porcję położyć kawałek masła.