Wątroba gotowana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wątroba gotowana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6643-1702057930007.jpeg&w=3840&q=75)
Kto nie może smażonej wątróbki, to ta jest w wersji gotowanej.
0
3 / 2
Kto nie może smażonej wątróbki, to ta jest w wersji gotowanej.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wątroba wieprzowa
0.05 kg masło
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
400 g włoszczyzna
1 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Z warzyw ugotować wywar. Wątrobę umyć, włożyć do wywaru i ugotować.
2
Ugotowaną wątrobę lekko przestudzić, wyporcjować i włożyć do gorącego, osolonego wywaru. Wątrobę wyjąć z wywaru obłożyć jarzynami, na każdą porcję położyć kawałek masła.