Wątroba gotowana

m7
Wątroba gotowana

0

3 / 2

Kto nie może smażonej wątróbki, to ta jest w wersji gotowanej.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg wątroba wieprzowa

0.05 kg masło

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

400 g włoszczyzna

1 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Z warzyw ugotować wywar. Wątrobę umyć, włożyć do wywaru i ugotować.

2

Ugotowaną wątrobę lekko przestudzić, wyporcjować i włożyć do gorącego, osolonego wywaru. Wątrobę wyjąć z wywaru obłożyć jarzynami, na każdą porcję położyć kawałek masła.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły