1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
1 Szklanka
białko jaja kurzego
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
śmietana 18%
1 Sztuka
Galaretka
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podane składniki na ciasto dokładnie wymieszać czyli białka, 1 szklankę cukru, mąkę i proszek do pieczenia. Piec ok. 20 minut.
  2. Następnie przygotować masę.
  3. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody pozostawić do zastygnięcia.
  4. Szklankę śmietany (może być troszkę więcej) ubić z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i zostawić do ostygnięcia. następnie połączyć ją ze śmietaną.
  5. Galaretkę pokroić w kosteczkę i dodać do ubitej śmietany. Delikatnie wymieszać.
  6. Smarować powstałą masą upieczone i przekrojone na pół ciasto. Odstawić do lodówki na parę godzin.

Opis

świetny sposób na wykorzystanie białek

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!