Warzywny potwór
kontakt_6
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1179
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
162
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron kokardki lubella
15 dag. szynka
2 szt. pomidor
1 szt. ogórek zielony
3 szt. ogórki kiszone krakus
3 łyżka majonez
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Warzywa i szynkę kroimy w kostkę.
Składniki mieszamy razem z makaronem. Dodajemy przyprawy, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1179
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
162
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.