Warzywne leczo z sezonowymi warzywami i koncentratem pomidorowym

maspexdigital
Warzywne leczo z sezonowymi warzywami i koncentratem pomidorowym

0

0 / 0

Sycące leczo bez mięsa? Jest możliwe i mamy na niego przepis. To danie, które zaskakuje niepowtarzalnymi, bezmięsnymi składnikami, a jednocześnie niesamowitym smakiem i aromatem. Spróbuj i sam oceń, która wersja bardziej Ci smakuje.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szt. papryka

3 szt. cebula cukrowa

2 szt. pomidor

2 szt. ziemniaki

1 szt. cukinia

2 szt. marchew

1 szkl. bulion warzywny

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka słodka papryka

1 łyżeczka wędzona papryka

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grubą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podobnie postępujemy z ziemniakami oraz marchewką, które po pokrojeniu wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem i dusimy kilka minut.

2

Następnie dorzucamy pokrojoną paprykę i cebulkę.

3

Gdy warzywa się duszą myjemy cukinię, usuwamy nasiona i kroimy w grubą kostkę. Pomidora obieramy ze skórki i usuwamy nasiona, po czym kroimy w spore kawałki i odkładamy na bok.

4

Do garnka z podduszonymi warzywami dorzucamy przygotowaną cukinię i pomidora.

5

Dolewamy bulion warzywny i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.

6

Następnie dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy posypane natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły