Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosowym

kontakt_2
Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosowym

0

0 / 0

Jak przyrządzić pożywne, pyszne, lekkie i proste danie? Nie ma nic prostszego niż zupa krem. Mamy przepis na taką niezwykłą – z ketchupem, cukinią i papryką. 
 
Obawiasz się, że będzie kaloryczna? W żadnym wypadku! Jest kremowa, ketchupowa i… odchudzająca!

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l bulion warzywny

2 szt. marchewka

1 szt. cukinia

2 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka lubczyk

1 łyżka olej kokosowy

2 szcz. sól, pieprz

300 mleczko kokosowe

2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Cebule pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na oleju kokosowym. Dodaj 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Smaż aż cebula się zarumieni.

2

Warzywa obierz, pokrój w kostkę i gotuj w bulionie, dodaj podsmażony czosnek i cebulkę. Kiedy warzywa będą miękkie dodaj lubczyk, 2 łyżki ketchupu Kotlin 60% mniej kalorii oraz sól i pieprz do smaku.

3

Kiedy zupa wystygnie, zblenduj ją na gładką masę. Pamiętaj, żeby nie blendować gorącej zupy, ponieważ może to uszkodzić ostrza blendera.

4

Do zabielenia zupy, zamiast popularnej, tłustej śmietany, użyj mleczka kokosowego. Nada ono potrawie kremowego, delikatnego smaczku. Korzystaj z dietetycznych zamienników. Będziesz w szoku, kiedy odkryjesz zupełnie nowe połączenia smakowe. Smacznie, zdrowo i lekko – jednak ideały istnieją ;-)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły