0

Składniki

1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz ziołowy
1 Szklanka
Fasolka ugotowana
7 Sztuk
marchew
5 Sztuk
cebula dymka
6 Sztuk
ziemniaki
1 Łyżka
koper ogrodowy
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę oskrobać,pokroić w talarki,cebulkę obrać pokroić.
  2. Obrane ziemniaki, pokroić w miarę cienkie kawałki, żeby się nam dopiekły.
  3. Na patelnię wlać olej,wrzucić marchewkę i cebulkę, obsmażyć 5 min.
  4. Potem dodać ziemniaki,vegetę i podsmażać bez przykrycia 10 min.
  5. Na końcu dodać fasolkę.Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu.
  6. Około 10 min,ciągle mieszając.
  7. Gdy wszystko już jest miękkie(u nas w domu lubimy lekko chrupkie warzywa) dodajemy pieprz i koperek.
  8. smacznego.

Opis

Przepis wymyśliłam sama,siedziałam kiedyś i oglądałam tv strasznie zgłodniałam i naleciała mnie ochota ma warzywa z patelni.

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz
Kaczka z owocami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!