Warzywa z patelni

m7

Przepis wymyśliłam sama,siedziałam kiedyś i oglądałam tv strasznie zgłodniałam i naleciała mnie ochota ma warzywa z patelni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
549
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis wymyśliłam sama,siedziałam kiedyś i oglądałam tv strasznie zgłodniałam i naleciała mnie ochota ma warzywa z patelni.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. pieprz ziołowy
1 szkl. fasolka ugotowana
7 szt. marchew
5 szt. cebula dymka
6 szt. ziemniaki
1 łyżka koper ogrodowy
4 łyżka olej
Przygotowanie
Marchewkę oskrobać,pokroić w talarki,cebulkę obrać pokroić.
Obrane ziemniaki, pokroić w miarę cienkie kawałki, żeby się nam dopiekły.
Na patelnię wlać olej,wrzucić marchewkę i cebulkę, obsmażyć 5 min.
Potem dodać ziemniaki,vegetę i podsmażać bez przykrycia 10 min.
Na końcu dodać fasolkę.Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu.
Około 10 min,ciągle mieszając.
Gdy wszystko już jest miękkie(u nas w domu lubimy lekko chrupkie warzywa) dodajemy pieprz i koperek.
smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
549
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.