Warzywa z boczkiem na patelni

m7
Warzywa z boczkiem na patelni

0

0 / 0

Obiad dla głodnego mężczyzny, pełen warzyw z boczkiem dopełniającym smak

17

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 kg małe ziemniaki

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. rozmaryn

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. tymianek

300 g boczek

0.50 szkl. woda

1 szt. papryka zielona

0.50 szt. koper włoski

2 szt. marchew

1 szt. cebula

1 szt. garść oliwek

1 szt. garść kaparów

1 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Boczek kroimy w plasterki przyprawiamy,wysmażamy na patelni na chrupko.

2

Zdejmujemy z patelni.

3

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku.

4

Marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków.

5

Co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie.

6

Paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie.

7

Dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie,przyprawiamy.

8

Dodajemy oliwki, kapary i śmietanę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1103

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

85

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły