0

Składniki

0.5 Kilograma
Małe ziemniaki
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
Rozmaryn
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
tymianek
300 Gramów
boczek
0.5 Szklanki
woda
1 Sztuka
papryka zielona
0.5 Sztuki
Koper włoski
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Garść oliwek
1 Sztuka
Garść kaparów
1 Łyżka
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Boczek kroimy w plasterki przyprawiamy,wysmażamy na patelni na chrupko.
  2. Zdejmujemy z patelni.
  3. Ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku.
  4. Marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków.
  5. Co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie.
  6. Paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie.
  7. Dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie,przyprawiamy.
  8. Dodajemy oliwki, kapary i śmietanę.

Opis

Obiad dla głodnego mężczyzny, pełen warzyw z boczkiem dopełniającym smak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!