Warzywa z boczkiem na patelni
m7
Obiad dla głodnego mężczyzny, pełen warzyw z boczkiem dopełniającym smak
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1103
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
85
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Obiad dla głodnego mężczyzny, pełen warzyw z boczkiem dopełniającym smak
17
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 kg małe ziemniaki
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. rozmaryn
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. tymianek
300 g boczek
0.50 szkl. woda
1 szt. papryka zielona
0.50 szt. koper włoski
2 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. garść oliwek
1 szt. garść kaparów
1 łyżka śmietana
Przygotowanie
Boczek kroimy w plasterki przyprawiamy,wysmażamy na patelni na chrupko.
Zdejmujemy z patelni.
Ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku.
Marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków.
Co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie.
Paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie.
Dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie,przyprawiamy.
Dodajemy oliwki, kapary i śmietanę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1103
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
85
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.