Warzywa w chrupiącej panierce
kontakt_1
Warzywa w chrupiącej panierce to doskonały pomysł na smaczny i prosty dodatek do obiadu lub kolacji. Świetnie sprawdzi się również jako przekąska w towarzystwie ulubionego sosu. Aromatyczne warzywa skryte w chrupkim panko to idealne zestawienie na każdą okazję. Zadowolą nie tylko fanów kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, ale przypadną do gustu także mięsożercom.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
913
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Warzywa w chrupiącej panierce to doskonały pomysł na smaczny i prosty dodatek do obiadu lub kolacji. Świetnie sprawdzi się również jako przekąska w towarzystwie ulubionego sosu. Aromatyczne warzywa skryte w chrupkim panko to idealne zestawienie na każdą okazję. Zadowolą nie tylko fanów kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, ale przypadną do gustu także mięsożercom.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
200 g panierka panko
1 szt. jajko
100 olej słonecznikowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Warzywa kroimy w grube słupki.
W głębokim garnku rozgrzewamy olej do 160 stopni.
Jajko roztrzepujemy w głębokim talerzu za pomocą widelca. Doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie warzywa maczany w jajku i obtaczamy w panko.
Obtoczone warzywa smażymy w głębokim oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
913
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.