Warzywa w chrupiącej panierce

kontakt_1
Warzywa w chrupiącej panierce

0

0 / 0

Warzywa w chrupiącej panierce to doskonały pomysł na smaczny i prosty dodatek do obiadu lub kolacji. Świetnie sprawdzi się również jako przekąska w towarzystwie ulubionego sosu. Aromatyczne warzywa skryte w chrupkim panko to idealne zestawienie na każdą okazję. Zadowolą nie tylko fanów kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, ale przypadną do gustu także mięsożercom.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. cukinia

1 szt. papryka czerwona

200 g panierka panko

1 szt. jajko

100 olej słonecznikowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Warzywa kroimy w grube słupki.

2

W głębokim garnku rozgrzewamy olej do 160 stopni.

3

Jajko roztrzepujemy w głębokim talerzu za pomocą widelca. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Następnie warzywa maczany w jajku i obtaczamy w panko.

5

Obtoczone warzywa smażymy w głębokim oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

913

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

81

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły