Warzywa na szybko

m7
Warzywa na szybko

1

0 / 0

Te warzywa można zarówno potraktować jako samodzielny obiad, jak i dodatek do mięs

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. zioła prowansakskie

1 szczyp. pieprz

2 szt. papryka czerwona

3 szt. ziemniak

1 szt. puszka kukurydzy

2 szt. żółta papryka

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki kroimy w małe kawałki

2

wrzucamy na patelnie na ktorej mamy juz podgrzaną oliwę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu

3

po około 15 minutach dajemy wszytskie przyprawy i juz na mocniejszym ogniu smazymy ciagle mieszając

4

miłośnikom czosnku polecam najpierw pokroic w cienkie talarki czosnej i na początku przed wrzuceniem warzyw przyrumienic go na oliwie, trzeba tylko uważać zeby sie nie przypalił bo przypalony czosnek jest gorzki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

380

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły