Warzywa na szybko
m7
Te warzywa można zarówno potraktować jako samodzielny obiad, jak i dodatek do mięs
Wartości odżywcze na porcję
Energia
380
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Te warzywa można zarówno potraktować jako samodzielny obiad, jak i dodatek do mięs
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. zioła prowansakskie
1 szczyp. pieprz
2 szt. papryka czerwona
3 szt. ziemniak
1 szt. puszka kukurydzy
2 szt. żółta papryka
Przygotowanie
Wszystkie składniki kroimy w małe kawałki
wrzucamy na patelnie na ktorej mamy juz podgrzaną oliwę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu
po około 15 minutach dajemy wszytskie przyprawy i juz na mocniejszym ogniu smazymy ciagle mieszając
miłośnikom czosnku polecam najpierw pokroic w cienkie talarki czosnej i na początku przed wrzuceniem warzyw przyrumienic go na oliwie, trzeba tylko uważać zeby sie nie przypalił bo przypalony czosnek jest gorzki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
380
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.