Warzywa duszone

ewelina85
Warzywa duszone

Średnia 0 / 0

Oceń!

Takie duszonki robi się latem w kociołkach ale można zrobić je przecież też w zimie w domu w piekarniku Najlepiej smakują jak mamy domowy wędzony boczek i swojską kiełbaskę w całym domu wtedy ślicznie pachnie Ja dodaję dużo kapusty bo bardzo lubię

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg ziemniaki

0.50 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 łyżecz. zioła prowansalskie

4 szt. marchew

1 szt. kapusta biała

2 szt. cebula

1 łyżka olej

40 dag. boczek wędzony

50 dag. kiełbasa domowa

Przygotowanie


Wszystkie warzywa umyć, obrać, ziemniaki i marchew pokroić w niewielka kostkę, cebulę posiekać, kapustę poszatkować

Odciąć z boczku skórkę, ja ze skórki obieram tez kiełbasę, pokroić w kostkę, wymieszać z warzywami, przyprawić

Dno naczynia żaroodpornego pokropić olejem, położyć skórkę z boczku i dodać warzywa, nie układam ich warstwami ale jak ktoś chce to może wtedy ziemniaki powinny iść na dół żeby były miękkie

dusić ok godziny, ja po ok. 45 min.wszystko jeszcze raz mieszam smacznego:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

906

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły