Warzywa duszone

ewelina85
Warzywa duszone

0

0 / 0

Takie duszonki robi się latem w kociołkach ale można zrobić je przecież też w zimie w domu w piekarniku Najlepiej smakują jak mamy domowy wędzony boczek i swojską kiełbaskę w całym domu wtedy ślicznie pachnie Ja dodaję dużo kapusty bo bardzo lubię

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg ziemniaki

0.50 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 łyżecz. zioła prowansalskie

4 szt. marchew

1 szt. kapusta biała

2 szt. cebula

1 łyżka olej

40 dag. boczek wędzony

50 dag. kiełbasa domowa

Przygotowanie


1

Wszystkie warzywa umyć, obrać, ziemniaki i marchew pokroić w niewielka kostkę, cebulę posiekać, kapustę poszatkować

2

Odciąć z boczku skórkę, ja ze skórki obieram tez kiełbasę, pokroić w kostkę, wymieszać z warzywami, przyprawić

3

Dno naczynia żaroodpornego pokropić olejem, położyć skórkę z boczku i dodać warzywa, nie układam ich warstwami ale jak ktoś chce to może wtedy ziemniaki powinny iść na dół żeby były miękkie

4

dusić ok godziny, ja po ok. 45 min.wszystko jeszcze raz mieszam smacznego:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

906

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły