Warstwowa sałatka z tuńczyka

m7
Warstwowa sałatka z tuńczyka

1

0 / 0

przepis cioci halinki:)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. tuńczyk w sosie własnym

1 szt. kukurydza konserwowa

7 szt. jajko

1 szt. cebula

6 łyżka majonez

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

jajka przekrawamy na połówki i wyciągamy z nich żółtka. Najpierw kroimy białka i jako pierwsze wkładamy do półmisków, na to odsączony, pokrojony tuńczyk, warstwa majonezu i trochę pieprzu, na to utarty ser, majonez, kukurydza, pokrojona w kostkę cebulka, majonez, trochę soli i pieprzu, na sama górę utarte żółtka z jajek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

300

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły