Warstwowa sałatka z pomidorów, fasoli i jaj

m7
Warstwowa sałatka z pomidorów, fasoli i jaj

0

5 / 1

Szybka i łatwa w wykonaniu, no i oczywiście pyszna. Do jej przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników, a efekt jest zaskakująco smaczny:) To doskonałe połączenie fasoli z pomidorami i jajami. Dodatek ketchupu i majonezu zaostrza sałatkę. Można ją wzbogacić o szynkę, jednak nie jest to konieczne.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. fasola szparagowa

4 szt. pomidor

5 szt. jaja kurze całe

2 łyżka majonez

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 łyżka szczypiorek

Przygotowanie


1

Fasolę ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, pokoić na 3-centymetrowe kawałki i wsypać do miski. Polać grubą warstwą ketchupu.

2

Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać. Ostudzone jajka pokroić w kostkę i ułożyć jako kolejną warstwę w misce. Jajka posmarować grubą warstwą majonezu.

3

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubszą kostkę i odsączyć z soku na sitku, następnie ułożyć na majonezie.

4

Na wierzch posypać pokrojonym w kostkę szczypiorkiem lub ozdobić natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły