0

Składniki

1 Szklanka
Fasola szparagowa
4 Sztuki
pomidor
5 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
majonez
2 Łyżki
ketchup
2 Łyżki
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, pokoić na 3-centymetrowe kawałki i wsypać do miski. Polać grubą warstwą ketchupu.
  2. Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać. Ostudzone jajka pokroić w kostkę i ułożyć jako kolejną warstwę w misce. Jajka posmarować grubą warstwą majonezu.
  3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubszą kostkę i odsączyć z soku na sitku, następnie ułożyć na majonezie.
  4. Na wierzch posypać pokrojonym w kostkę szczypiorkiem lub ozdobić natką pietruszki.

Opis

Szybka i łatwa w wykonaniu, no i oczywiście pyszna. Do jej przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników, a efekt jest zaskakująco smaczny:) To doskonałe połączenie fasoli z pomidorami i jajami. Dodatek ketchupu i majonezu zaostrza sałatkę. Można ją wzbogacić o szynkę, jednak nie jest to konieczne.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!