0

Składniki

1 Szklanka
Fasola szparagowa
4 Sztuki
pomidor
5 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
majonez
2 Łyżki
ketchup
2 Łyżki
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, pokoić na 3-centymetrowe kawałki i wsypać do miski. Polać grubą warstwą ketchupu.
  2. Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać. Ostudzone jajka pokroić w kostkę i ułożyć jako kolejną warstwę w misce. Jajka posmarować grubą warstwą majonezu.
  3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubszą kostkę i odsączyć z soku na sitku, następnie ułożyć na majonezie.
  4. Na wierzch posypać pokrojonym w kostkę szczypiorkiem lub ozdobić natką pietruszki.

Opis

Szybka i łatwa w wykonaniu, no i oczywiście pyszna. Do jej przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników, a efekt jest zaskakująco smaczny:) To doskonałe połączenie fasoli z pomidorami i jajami. Dodatek ketchupu i majonezu zaostrza sałatkę. Można ją wzbogacić o szynkę, jednak nie jest to konieczne.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!