WARSTWOWA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I SEREM PLEŚNIOWYM
formularz
Wartości odżywcze na porcję
Energia
248
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.9 / 109
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
300 g łosoś wędzony
150 g ser pleśniowy blue
1 szt. sałata lodowa
2 szt. papryka czerwona
400 g puszka kukurydzy
2 pęcz. szczypiorek
1 pęcz. koperek
2 szt. ząbek czosnku
5 szt. jajka ugotowane na twardo
4 łyżka majonez
4 łyżka jogurt grecki
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Sałatę, paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj majonez, jogurt, starty czosnek, koper. Dopraw do smaku.
Na dno misy ułóż wymieszaną sałatę z 1/2 szczypiorku, paprykę i 2/3 sosu majonezowo-jogurtowego.
Następnie pokrojone jajka, kukurydzę, pokrojone według upodobań ogórki oraz resztę sosu. Na wierzch wyłóż pokrojoną rybę i pokruszony ser. Sałatkę podawaj schłodzoną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
248
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.