WARSTWOWA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I SEREM PLEŚNIOWYM
formularz
0
2.9 / 109
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
300 g łosoś wędzony
150 g ser pleśniowy blue
1 szt. sałata lodowa
2 szt. papryka czerwona
400 g puszka kukurydzy
2 pęcz. szczypiorek
1 pęcz. koperek
2 szt. ząbek czosnku
5 szt. jajka ugotowane na twardo
4 łyżka majonez
4 łyżka jogurt grecki
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Sałatę, paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj majonez, jogurt, starty czosnek, koper. Dopraw do smaku.
2
Na dno misy ułóż wymieszaną sałatę z 1/2 szczypiorku, paprykę i 2/3 sosu majonezowo-jogurtowego.
3
Następnie pokrojone jajka, kukurydzę, pokrojone według upodobań ogórki oraz resztę sosu. Na wierzch wyłóż pokrojoną rybę i pokruszony ser. Sałatkę podawaj schłodzoną.