Waniliowe frappe z syropem czekoladowym

decomorreno
Waniliowe frappe z syropem czekoladowym

0

4.5 / 2

Kto latem stawia na kawę w wersji na zimno - ręka do góry! To doskonale się składa, bo mamy dla Was wyjątkowy przepis na aromatyczne waniliowe frappe z bitą śmietaną, lodami i dodatkiem domowego syropu czekoladowego. Nasze frappe w wersji na bogato to kawa i lodowy deser w jedym! Dodaje energii, dodatkowo doskonale orzeźwia i gasi pragnienie. Czego chcieć więcej?

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szkl. kostki lodu

400 mleko zimne

80 kawa napar bez cukru

1 opak. lody waniliowe

250 śmietana 30%

1 łyżka cukier puder

125 woda

50 g kakao decomorreno

100 g cukier

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Do rondelka wlej wodę oraz cukier, podgrzewaj aż cukier się rozpuści.

2

Dodaj kakao i dokładnie wymieszaj, gotuj przez kilka minut cały czas mieszając. Odstaw do wystudzenia.

3

W blenderze zmiksuj kostki lodu, lody waniliowe, mleko oraz mocną kawę. Przelej do szklanek.

4

Ubij śmietankę wraz z cukrem pudrem. Udekoruj szklanki i polej obficie sosem czekoladowym. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły