Walentynkowy barszcz czerwony
a_paradowska
Wyrazisty i aromatyczny barszcz czerwony z makaronem. Wypróbuj niezabielanego barszczu, którego smak przyprawi Cię o dreszcze. Pyszny!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
270
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.2 / 5
Wyrazisty i aromatyczny barszcz czerwony z makaronem. Wypróbuj niezabielanego barszczu, którego smak przyprawi Cię o dreszcze. Pyszny!
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
0.50 kg buraki
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
4 szt. marchewki
1 szt. pietruszka korzeń
1 szt. seler korzeń
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. liść laurowy
1 szczyp. suszony majeranek
1 łyżecz. ocet
3 opak. makaron lubella nitki cięte
Przygotowanie
Marchewkę, pietruszkę, seler oraz buraki obrać i pokroić w niegrube plastry.
Wlać do garnka 4 litry wody, wrzucić przygotowane warzywa i ugotować.
Dodać 2 kostki rosołowe. Do gotującego się bulionu dodać buraki, 4 liście laurowe, 7 ziarenek pieprzu, sól. Gotować do miękkości buraków ok. 1 godziny, na małej mocy palnika.
Ugotować makaron.
Dodać 0,5 opakowania 150 ml koncentratu barszczu czerwonego marki KRAKUS.
Zupę zagotować i na koniec doprawić majerankiem, solą, octem, pieprzem i cukrem wedle uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
270
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Seler
Gluten
Jajka