Walentynkowy barszcz czerwony

a_paradowska
Walentynkowy barszcz czerwony

1

3.2 / 5

Wyrazisty i aromatyczny barszcz czerwony z makaronem. Wypróbuj niezabielanego barszczu, którego smak przyprawi Cię o dreszcze. Pyszny!

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.50 kg buraki

1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

4 szt. marchewki

1 szt. pietruszka korzeń

1 szt. seler korzeń

1 szczyp. sól, pieprz

4 szt. liść laurowy

1 szczyp. suszony majeranek

1 łyżecz. ocet

3 opak. makaron lubella nitki cięte

Przygotowanie


1

Marchewkę, pietruszkę, seler oraz buraki obrać i pokroić w niegrube plastry.

2

Wlać do garnka 4 litry wody, wrzucić przygotowane warzywa i ugotować.

3

Dodać 2 kostki rosołowe. Do gotującego się bulionu dodać buraki, 4 liście laurowe, 7 ziarenek pieprzu, sól. Gotować do miękkości buraków ok. 1 godziny, na małej mocy palnika.

4

Ugotować makaron.

5

Dodać 0,5 opakowania 150 ml koncentratu barszczu czerwonego marki KRAKUS.

6

Zupę zagotować i na koniec doprawić majerankiem, solą, octem, pieprzem i cukrem wedle uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

270

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Seler

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły