Walentynkowe spaghetti z pieczarkami

MilenaCapiga
Walentynkowe spaghetti z pieczarkami

0

0 / 0

Szybkie, sycące z nutką pikanterii spaghetti dla zakochanych. Można podać na śniadanie, obiad czy kolacje.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

30 g mięso mielone

200 g makaron lubella spaghetti

500 g pieczarki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. łowicz sos boloński

1 szczyp. sól

2 szczyp. papryka ostra mielona

150 g ser żółty

Przygotowanie


1

Mięso mielone i pieczarki podsmażamy na patelni na oleju.

2

Gdy mięso będzie juz gotowe dodajemy gotowy sos do spagetti oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy przyprawami do smaku oraz startym na dużych oczkach serem .

3

Makaron wrzucamy do gotującej posolonej wody na czas określony na opakowaniu. Następnie wykładamy na talerzyk i nakładamy sos.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

568

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły