Walentynkowe spaghetti z pieczarkami
MilenaCapiga
Szybkie, sycące z nutką pikanterii spaghetti dla zakochanych. Można podać na śniadanie, obiad czy kolacje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
568
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
67
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie, sycące z nutką pikanterii spaghetti dla zakochanych. Można podać na śniadanie, obiad czy kolacje.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
30 g mięso mielone
200 g makaron lubella spaghetti
500 g pieczarki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. łowicz sos boloński
1 szczyp. sól
2 szczyp. papryka ostra mielona
150 g ser żółty
Przygotowanie
Mięso mielone i pieczarki podsmażamy na patelni na oleju.
Gdy mięso będzie juz gotowe dodajemy gotowy sos do spagetti oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy przyprawami do smaku oraz startym na dużych oczkach serem .
Makaron wrzucamy do gotującej posolonej wody na czas określony na opakowaniu. Następnie wykładamy na talerzyk i nakładamy sos.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
568
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
67
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.