Walentynkowe spaghetti z pieczarkami
MilenaCapiga
Szybkie, sycące z nutką pikanterii spaghetti dla zakochanych. Można podać na śniadanie, obiad czy kolacje.
0
0 / 0
Szybkie, sycące z nutką pikanterii spaghetti dla zakochanych. Można podać na śniadanie, obiad czy kolacje.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
30 g mięso mielone
200 g makaron lubella spaghetti
500 g pieczarki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. łowicz sos boloński
1 szcz. sól
2 szcz. papryka ostra mielona
150 g ser żółty
Przygotowanie
Mięso mielone i pieczarki podsmażamy na patelni na oleju.
Gdy mięso będzie juz gotowe dodajemy gotowy sos do spagetti oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy przyprawami do smaku oraz startym na dużych oczkach serem .
Makaron wrzucamy do gotującej posolonej wody na czas określony na opakowaniu. Następnie wykładamy na talerzyk i nakładamy sos.