Walentynkowe czekoladki z masłem orzechowym

Kakao DecoMorreno
Walentynkowe czekoladki z masłem orzechowym

0

0 / 0

Czekoladki z masłem orzechowym to idealny deser na walentynki, a także świetny pomysł na prezent dla bliskiej osoby. Intensywny smak czekolady połączony z kremowym masłem orzechowym doskonale wpisze się w romantyczny klimat i osłodzi ten wyjątkowy dzień.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

2 opak. mleczna czekolada

100 g masło orzechowe

1 szt. cukier puder do dekoracji

Przygotowanie


1

Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy kakao.

2

Za pomocą pędzelka silikonowego smarujemy spód i ścianki foremek w kształcie serca przygotowaną czekoladą z kakao. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

3

Następnie przekładamy do foremek masło orzechowe i zalewamy rozpuszczoną czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki.

4

Gdy czekolada całkowicie ostygnie, wyciągamy czekoladki z foremki i posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

456

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły