0

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Szklanka
mleko UHT 3,2%
1 Dekagram
budyń waniliowy
4 Łyżki
cukier
200 Gramów
truskawki
1 Opakowanie
ingridient
dżem łowicz 100% truskawka
Kalorie dla 1 porcji
powyżej 400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki umyć i pokroić w plasrerki.
  2. Budyń waniliowy przygotować według przepisu. Odstawić na bok do ostygnięcia.
  3. Z ciasta francuskiego wyciąć kwadrat wielkości naszej formy. Rozłożyć równomiernie, a nadmiar ciasta odciąć po bokach. Ciasto na dnie ponakłuwać widelcem.
  4. Masę budyniową przelewamy do formy. Następnie na górną warstwe rozkładamy dżem truskawkowy, a na koniec pokrojone truskawki.
  5. Z reszty ciasta wycinamy prostokat i serduszka. Całość łączymy dokładnie sklejając brzegi ciasta ze sobą.
  6. Gotowe ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika 200° na 15 min.

Opis

Bardzo prosty i szybki przepis, by zachwycić ukochaną osobą nie tylko smakiem, ale również efektem dekoracyjnym ciasta. W moim przypadku były to serduszka, ale w zależności od okazji można wyciąć lub zawinąć ciasto w dowolny sposób.

Podobne przepisy

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!