Wafle z masą kakaową

m7
Wafle z masą kakaową

1

0 / 0

Szybki i prosty sposób na wafle przekładane masą kakaową. Pasują na każdą okazję.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


40 porcji

Składniki

1 aromat migdałowy

1 kostka margaryna

1 szkl. cukier

2 szkl. mleko w proszku

1 szt. wafle tortowe

2 łyżka kakao decomorreno

0.50 łyżecz. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Margarynę rozpuszczamy z cukrem, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok. 3 minut. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce, żeby przestygła. Gdy będzie już letnia, dodajemy 2 i pół szklanki mleka w proszku, 2 łyżki kakao, kilka kropel aromatu migdałowego i pół łyżeczki cukru waniliowego, wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. Gdy, już masa będzie gotowa przekładamy nią wafle i wstawiamy do lodówki przyciskamy górną warstwę czymś ciężkim. Smacznego

Wartości odżywcze na porcję


Energia

132

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły