Wafle z masą kakaową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Wafle z masą kakaową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976613522.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i prosty sposób na wafle przekładane masą kakaową. Pasują na każdą okazję.
1
0 / 0
Szybki i prosty sposób na wafle przekładane masą kakaową. Pasują na każdą okazję.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
40 porcji
Składniki
1 aromat migdałowy
1 kostka margaryna
1 szkl. cukier
2 szkl. mleko w proszku
1 szt. wafle tortowe
2 łyżka kakao decomorreno
0.50 łyżecz. cukier waniliowy
Przygotowanie
Margarynę rozpuszczamy z cukrem, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok. 3 minut. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce, żeby przestygła. Gdy będzie już letnia, dodajemy 2 i pół szklanki mleka w proszku, 2 łyżki kakao, kilka kropel aromatu migdałowego i pół łyżeczki cukru waniliowego, wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. Gdy, już masa będzie gotowa przekładamy nią wafle i wstawiamy do lodówki przyciskamy górną warstwę czymś ciężkim. Smacznego