1

Składniki

1 Sztuka
Mleko skondensowane
5 Sztuk
Wafle tortowe
0.5 Sztuki
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Puszkę z mlekiem skondensowanym słodzonym włożyć do garnka, wlać wodę tak, aby zakryć puszkę i gotować przez 2,5 godziny. Następnie wystudzić.
  2. Mleko wyjąć z puszki i zmiksować z miękkim masłem.
  3. Tak przygotowaną masą kajmakową przekładać wafle.
  4. Gdy przełożymy już wszystkie wafle, wtedy zawijamy je w folię aluminiową, kładziemy na nie deskę kuchenną i przyduszamy kilkoma kilogramami cukru, odstawiamy na kilka godzin, aby wafle dobrze się ścisnęły.

Opis

Takie wafle moja mama robi odkąd tylko pamiętam. Uwielbiam ich słodki smak :)

Podobne przepisy

Chia pudding z Dżemem z Czarnego Bzu

Łatwy Do 1,5 godz.

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz.

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz.

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!