Wafle kajmakowe

m7
Wafle kajmakowe

1

0 / 0

Takie wafle moja mama robi odkąd tylko pamiętam. Uwielbiam ich słodki smak :)

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 szt. mleko skondensowane

5 szt. wafle tortowe

0.50 szt. masło roślinne

Przygotowanie


1

Puszkę z mlekiem skondensowanym słodzonym włożyć do garnka, wlać wodę tak, aby zakryć puszkę i gotować przez 2,5 godziny. Następnie wystudzić.

2

Mleko wyjąć z puszki i zmiksować z miękkim masłem.

3

Tak przygotowaną masą kajmakową przekładać wafle.

4

Gdy przełożymy już wszystkie wafle, wtedy zawijamy je w folię aluminiową, kładziemy na nie deskę kuchenną i przyduszamy kilkoma kilogramami cukru, odstawiamy na kilka godzin, aby wafle dobrze się ścisnęły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

113

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły