Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przepis przyniosła moja mama i jakoś tak każdy z rodziny wypróbował recepturę chociaż raz. Te wafelki robi się bardzo łatwo i szybko. Po zrobieniu nikt nie czeka do następnego dnia, od razu można je zajadać. To podwieczorkowe "danie" może zrobić nawet nastoletni kucharz, trudno je zepsuć;-) jeśli jednak komuś się to uda i uzna, że masa jest zbyt rzadka, to proponuję zagęścić ją dodatkowymi łyżkami śmietanki w proszku (może być nawet proszek cappuccino – smak do wyboru), mleka w proszku lub po prostu garścią startych wafli. Podane składniki można oczywiście modyfikować, to zależy, czy domownicy lubią być zaskakiwani, czy czekają na „klasyczny” smak. Masa, zależnie od użytych produktów, w wersji podstawowej ma kolor jasnożółty, więc jeśli ktoś chce poeksperymentować z kolorem, to proponuję dodać kakao lub sok malinowy. Idealne na śniadania lub słodkie podwieczorki.
0.5 | Kostki |
margaryna zwykła
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier
|
|
1 | Sztuka |
Wafle tortowe
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
1 | Sztuka |
Śmietanka
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |