Wafelki mleczne z galaretką

decomorreno
Wafelki mleczne z galaretką

0

3.9 / 12

Prosty, smaczny i do tego lekki deser do przygotowania w 20 minut? Proszę bardzo! Sprawdź jak szybko możesz przygotować małe co nieco i wypróbuj naszą wersję kakaowo - mlecznych wafelków przekładanych delikatną owocową galaretką. Palce lizać!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

250 g masło

500 mleko

1 szkl. cukier

1.50 szkl. mleko w proszku

0.50 szkl. kakao decomorreno

2 szt. galaretka truskawkowa

700 woda

4 szt. wafle tortowe

Przygotowanie


1

Rozpuść galaretki w 700 ml gorącej wody. Wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.

2

W garnku podgrzej mleko z cukrem, gdy zawrze zdejmij z kuchenki. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło, wymieszaj aż się całkowicie rozpuści.

3

Dodaj 1 szklankę przesianego mleka w proszku i szybko wymieszaj.

4

Podziel masę na 2 części. Do jednej z nich dodaj pozostałą część mleka, do drugiej pół szklanki kakao.

5

Przełóż wafle masami. Na kolejną warstwę wylej tężejącą galaretkę i przykryj ostatnim waflem.

6

Wafle obciąż z góry równomiernie deską do krojenia i włóż do lodówki. Przed podaniem pokrój na kwadraty. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły