0

Składniki

30 Mililitrów
Koniak
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
250 Gramów
ciasto francuskie
100 Gramów
Ricotta
75 Gramów
masło extra
30 Gramów
Pieprz zielony marynowany
3 Sztuki
Wątróbka kurczaka
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie rozwałkować na grubość ok. 4 mlm i wyciąć szklanka kółka. W połowie kółek wyciąć kieliszkiem dziurki. Nałożyć na pełne kółko kółko wycięte lub dwa kółka wycięte jeśli chcemy, żeby przystawka była większa i docisnąć. Upiec w temperaturze 200 stopni( ok 15 minut).Wątróbkę pokroić na małe kawałki. Smażyć na maśle około 5 minut, następnie dolać kieliszek koniaku, dodać posiekaną drobno cebulkę i dusić dalej. Kiedy będzie dobrze usmażona posolić do smaku, popieprzyć, zmiksować z serkiem ricotta. Dodać pieprz zielony marynowany. Upieczone ciasto ostudzić i faszerować past a z wątróbki.

Opis

Elegancka, wytrawna przystawka

Podobne przepisy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!