0

Składniki

30 Mililitrów
Koniak
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
250 Gramów
ciasto francuskie
100 Gramów
Ricotta
75 Gramów
masło extra
30 Gramów
Pieprz zielony marynowany
3 Sztuki
Wątróbka kurczaka
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie rozwałkować na grubość ok. 4 mlm i wyciąć szklanka kółka. W połowie kółek wyciąć kieliszkiem dziurki. Nałożyć na pełne kółko kółko wycięte lub dwa kółka wycięte jeśli chcemy, żeby przystawka była większa i docisnąć. Upiec w temperaturze 200 stopni( ok 15 minut).Wątróbkę pokroić na małe kawałki. Smażyć na maśle około 5 minut, następnie dolać kieliszek koniaku, dodać posiekaną drobno cebulkę i dusić dalej. Kiedy będzie dobrze usmażona posolić do smaku, popieprzyć, zmiksować z serkiem ricotta. Dodać pieprz zielony marynowany. Upieczone ciasto ostudzić i faszerować past a z wątróbki.

Opis

Elegancka, wytrawna przystawka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!