Vege bowl
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Vege bowl](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859274.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
125 g ryż brązowy
1 szt. awokado
200 g brokuły
220 g fasola czerwona
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. W innym garnku ugotuj różyczki brokułu (świerze lub mrożone). Fasole odcedź i wypłukaj.
2
Awokado (najlepiej hass) podziel na dwie części, wyciągnij pestkę. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Ugotowane brokuły i ryż odcedź.
3
Podawaj wszystko połączone razem lub poukładane w misce. Dodać pieprzu i soli (według własnych upodobań) lub dodać dodatkowo sos tzatziki, czosnkowy, ostry lub według własnych upodobań.