Vege bowl

m7
Vege bowl

1

0 / 0

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

125 g ryż brązowy

1 szt. awokado

200 g brokuły

220 g fasola czerwona

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. W innym garnku ugotuj różyczki brokułu (świerze lub mrożone). Fasole odcedź i wypłukaj.

2

Awokado (najlepiej hass) podziel na dwie części, wyciągnij pestkę. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Ugotowane brokuły i ryż odcedź.

3

Podawaj wszystko połączone razem lub poukładane w misce. Dodać pieprzu i soli (według własnych upodobań) lub dodać dodatkowo sos tzatziki, czosnkowy, ostry lub według własnych upodobań.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły