Vege bowl

m7
Vege bowl

1

0 / 0

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

125 g ryż brązowy

1 szt. awokado

200 g brokuły

220 g fasola czerwona

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. W innym garnku ugotuj różyczki brokułu (świerze lub mrożone). Fasole odcedź i wypłukaj.

2

Awokado (najlepiej hass) podziel na dwie części, wyciągnij pestkę. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Ugotowane brokuły i ryż odcedź.

3

Podawaj wszystko połączone razem lub poukładane w misce. Dodać pieprzu i soli (według własnych upodobań) lub dodać dodatkowo sos tzatziki, czosnkowy, ostry lub według własnych upodobań.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

792

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

128

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły