Uzależniające ogóreczki chili
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Uzależniające ogóreczki chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973364882.jpeg&w=3840&q=75)
Fantastyczna marynata, ale uwaga! - chili bywa zdradliwe i ostreeeee! Nie wiem, co ten przepis ma w sobie takiego, ale uzależnia. Czasami późno wieczorem zamarzą mi się ogóreczki i nie ma rady... Jest późno, ale muszę iść do piwnicy, bo inaczej nie zasnę.
1
3 / 1
Fantastyczna marynata, ale uwaga! - chili bywa zdradliwe i ostreeeee! Nie wiem, co ten przepis ma w sobie takiego, ale uzależnia. Czasami późno wieczorem zamarzą mi się ogóreczki i nie ma rady... Jest późno, ale muszę iść do piwnicy, bo inaczej nie zasnę.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg cukier
2 kg ogórki gruntowe
0.50 szkl. ocet 10%
1 szkl. woda
1 szt. czosnek
1 szt. marchew
1 szt. papryka czerwona
10 łyżka olej
1.50 łyżka chili
Przygotowanie
Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki, zasypać 2 łyżkami soli i pozostawić na około 6 godzin, aż puszczą sok.
Na dno słoików wrzucić pokrojoną marchewkę, paprykę i czosnek.
Ułożyć ciasno ogórki i zalać zalewą.
Pasteryzować 15 minut.