Uszka ze szpinakiem w paprykowej omaście

malg
Uszka ze szpinakiem w paprykowej omaście

0

0 / 0

Pyszne uszka ze szpinakiem.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

50 g mąka lubella puszysta luksusowa

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

2 łyżka masło

50 dag. szpinak mrożony

20 dag. ser feta

Przygotowanie


1

Na maśle szklimy drobno pokrojoną cebule i rozgnieciony czosnek.

2

Dodajemy odmrożony, odsączony szpinak i chwilę podsmażamy, studzimy dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.

3

Z mąki, jajek, oleju i ciepłej wody zagniatamy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy cienko i małą szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz i dokładnie lepimy uszka.

4

Uszka podajemy z roztopionym masłem doprawionym sola pieprzem i ostrą papryką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

490

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły