0

Składniki

50 Gramów
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
2 Łyżki
masło
50 Dekagramów
szpinak mrożony
20 Dekagramów
ser feta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na maśle szklimy drobno pokrojoną cebule i rozgnieciony czosnek.
  2. Dodajemy odmrożony, odsączony szpinak i chwilę podsmażamy, studzimy dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
  3. Z mąki, jajek, oleju i ciepłej wody zagniatamy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy cienko i małą szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz i dokładnie lepimy uszka.
  4. Uszka podajemy z roztopionym masłem doprawionym sola pieprzem i ostrą papryką.

Opis

Pyszne uszka ze szpinakiem.

Podobne przepisy

Szpinakowe rolki – sos neapolitański

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Szpinakowe rolki – sos neapolitański

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!