Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
50 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta luksusowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
2 Łyżki
masło
50 Dekagramów
szpinak mrożony
20 Dekagramów
ser feta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na maśle szklimy drobno pokrojoną cebule i rozgnieciony czosnek.
  2. Dodajemy odmrożony, odsączony szpinak i chwilę podsmażamy, studzimy dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
  3. Z mąki, jajek, oleju i ciepłej wody zagniatamy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy cienko i małą szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz i dokładnie lepimy uszka.
  4. Uszka podajemy z roztopionym masłem doprawionym sola pieprzem i ostrą papryką.

Opis

Pyszne uszka ze szpinakiem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!