Uszka ze szpinakiem w paprykowej omaście
malg
Pyszne uszka ze szpinakiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
490
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne uszka ze szpinakiem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
50 g mąka lubella puszysta luksusowa
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
2 łyżka masło
50 dag. szpinak mrożony
20 dag. ser feta
Przygotowanie
Na maśle szklimy drobno pokrojoną cebule i rozgnieciony czosnek.
Dodajemy odmrożony, odsączony szpinak i chwilę podsmażamy, studzimy dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
Z mąki, jajek, oleju i ciepłej wody zagniatamy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy cienko i małą szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz i dokładnie lepimy uszka.
Uszka podajemy z roztopionym masłem doprawionym sola pieprzem i ostrą papryką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
490
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.