0

Składniki

50 Gramów
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
2 Łyżki
masło
50 Dekagramów
szpinak mrożony
20 Dekagramów
ser feta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na maśle szklimy drobno pokrojoną cebule i rozgnieciony czosnek.
  2. Dodajemy odmrożony, odsączony szpinak i chwilę podsmażamy, studzimy dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
  3. Z mąki, jajek, oleju i ciepłej wody zagniatamy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy cienko i małą szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz i dokładnie lepimy uszka.
  4. Uszka podajemy z roztopionym masłem doprawionym sola pieprzem i ostrą papryką.

Opis

Pyszne uszka ze szpinakiem.

Podobne przepisy

Szpinakowe rolki – sos neapolitański

Średni Do 1,5 godz
Szpinakowe rolki – sos neapolitański

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Stek wołowy z kaszą gryczaną

Łatwy Do 40 min
Stek wołowy z kaszą gryczaną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!