Uszka ze szpinakiem w paprykowej omaście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Uszka ze szpinakiem w paprykowej omaście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5587-1702057858797.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne uszka ze szpinakiem.
0
0 / 0
Pyszne uszka ze szpinakiem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
50 g mąka lubella puszysta luksusowa
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
2 łyżka masło
50 dag. szpinak mrożony
20 dag. ser feta
Przygotowanie
Na maśle szklimy drobno pokrojoną cebule i rozgnieciony czosnek.
Dodajemy odmrożony, odsączony szpinak i chwilę podsmażamy, studzimy dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
Z mąki, jajek, oleju i ciepłej wody zagniatamy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy cienko i małą szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz i dokładnie lepimy uszka.
Uszka podajemy z roztopionym masłem doprawionym sola pieprzem i ostrą papryką.