Uszka z serem brie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Uszka z serem brie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973328992.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa doskonale nadająca się na przystawkę lub kolację dla zaproszonych gości. Łatwa w przygotowaniu.
0
0 / 0
Potrawa doskonale nadająca się na przystawkę lub kolację dla zaproszonych gości. Łatwa w przygotowaniu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. bazylia
400 g makaron uszka
3 szt. pomidor
1 szt. ser brie pełnotłusty
3 szt. czosnek
4 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę.
2
Podobnie kroimy ser brie.
3
Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę.
4
Pomidory i ser mieszamy z oliwą i czosnkiem i odstawiamy na chwilę.
5
Makaron gotujemy al dente.
6
Gorący mieszamy z serem brie, pomidorami, ziołami i przyprawami.