0

Składniki

1 Łyżka
tłuszcz
3 Łyżki
Konfitura
25 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
25 Dekagramów
margaryna zwykła
25 Dekagramów
twaróg
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Z mąki, margaryny i utartego sera zagnieść ciasto i rozwałkować je na małe kwadraty.
  2. 2. Po napełnianiu konfiturą formować uszka lub małe zawijane rogaliki i piec w nagrzanym piekarniku.
  3. 3.Po wyjęciu posypać na gorąco cukrem; najlepiej smakują w dniu pieczenia.

Opis

Uszka z serem

Podobne przepisy

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!