Uszka z farszem pieczarkowym
natalia.legut2
Wartości odżywcze na porcję
Energia
110
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
40 porcji
Składniki
1 kg mąka lubella puszysta tortowa
4 łyżka olej słonecznikowy
1 łyżka masło
0.50 l gorąca woda
0.70 dag. pieczarki
2 łyżka masło
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, następnie osuszamy je papierem ręcznikowym i trzemy na małych oczkach tarki.
Całość przesmażamy na patelni z masłem przez około 15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.
Mąkę umieszczamy w misce lub na stolnicy. Delikatnie mieszamy składniki łyżką, a następnie polewamy całość wrzącą woda.
Wyrabiamy ciasto ręka, aż do połączenia się wszystkich składników. Gdyby ciasto za bardzo kleiło się do rąk możemy dodać trochę mąki.
Kiedy ciasto jest już gotowe dzielimy je na części. Wałkujemy i wycinamy kółka z małej literatki.
Nakładamy farsz, sklejamy ciasto i uszka gotowe! Do tego popijamy pyszne kakao Decomorreno!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
110
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.