Uszka z farszem pieczarkowym

natalia.legut2
Uszka z farszem pieczarkowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


40 porcji

Składniki

1 kg mąka lubella puszysta tortowa

4 łyżka olej słonecznikowy

1 łyżka masło

0.50 l gorąca woda

0.70 dag. pieczarki

2 łyżka masło

Przygotowanie


Pieczarki myjemy, następnie osuszamy je papierem ręcznikowym i trzemy na małych oczkach tarki.

Całość przesmażamy na patelni z masłem przez około 15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.

Mąkę umieszczamy w misce lub na stolnicy. Delikatnie mieszamy składniki łyżką, a następnie polewamy całość wrzącą woda.

Wyrabiamy ciasto ręka, aż do połączenia się wszystkich składników. Gdyby ciasto za bardzo kleiło się do rąk możemy dodać trochę mąki.

Kiedy ciasto jest już gotowe dzielimy je na części. Wałkujemy i wycinamy kółka z małej literatki.

Nakładamy farsz, sklejamy ciasto i uszka gotowe! Do tego popijamy pyszne kakao Decomorreno!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

110

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły