Uszka z farszem pieczarkowym
natalia.legut2
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
40 porcji
Składniki
1 kg mąka lubella puszysta tortowa
4 łyżka olej słonecznikowy
1 łyżka masło
0.50 l gorąca woda
0.70 dag. pieczarki
2 łyżka masło
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, następnie osuszamy je papierem ręcznikowym i trzemy na małych oczkach tarki.
Całość przesmażamy na patelni z masłem przez około 15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.
Mąkę umieszczamy w misce lub na stolnicy. Delikatnie mieszamy składniki łyżką, a następnie polewamy całość wrzącą woda.
Wyrabiamy ciasto ręka, aż do połączenia się wszystkich składników. Gdyby ciasto za bardzo kleiło się do rąk możemy dodać trochę mąki.
Kiedy ciasto jest już gotowe dzielimy je na części. Wałkujemy i wycinamy kółka z małej literatki.
Nakładamy farsz, sklejamy ciasto i uszka gotowe! Do tego popijamy pyszne kakao Decomorreno!