Uszka z farszem pieczarkowym

natalia.legut2
Uszka z farszem pieczarkowym

0

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


40 porcji

Składniki

1 kg mąka lubella puszysta tortowa

4 łyżka olej słonecznikowy

1 łyżka masło

0.50 l gorąca woda

0.70 dag. pieczarki

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Pieczarki myjemy, następnie osuszamy je papierem ręcznikowym i trzemy na małych oczkach tarki.

2

Całość przesmażamy na patelni z masłem przez około 15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.

3

Mąkę umieszczamy w misce lub na stolnicy. Delikatnie mieszamy składniki łyżką, a następnie polewamy całość wrzącą woda.

4

Wyrabiamy ciasto ręka, aż do połączenia się wszystkich składników. Gdyby ciasto za bardzo kleiło się do rąk możemy dodać trochę mąki.

5

Kiedy ciasto jest już gotowe dzielimy je na części. Wałkujemy i wycinamy kółka z małej literatki.

6

Nakładamy farsz, sklejamy ciasto i uszka gotowe! Do tego popijamy pyszne kakao Decomorreno!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły