Uszka z brokułami i szynką parmeńską
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Uszka z brokułami i szynką parmeńską](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977134981.jpeg&w=3840&q=75)
Danie idealnie nadaje się do pracy na lunch. Posmak i zapach czosnku jest tak ulotny, a szynka parmeńska podduszona z pomidorem tak smaczna, że wszyscy dookoła będą mieć ślinotok.
0
0 / 0
Danie idealnie nadaje się do pracy na lunch. Posmak i zapach czosnku jest tak ulotny, a szynka parmeńska podduszona z pomidorem tak smaczna, że wszyscy dookoła będą mieć ślinotok.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron uszka lubella
7 szt. szynka parmeńska
4 szt. pomidor
3 szt. ząbek czosnku
0.50 pęcz. brokuły
Przygotowanie
Blanszujemy brokuły, wstawiamy makaron.
Na patelni podgrzewamy pokrojone pomidory bez skórki z szynką parmeńską pokrojoną w paski.
Do sosu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron polewamy sosem, dodajemy brokuły i parmezan.