Uszka z brokułami i szynką parmeńską

malg
Uszka z brokułami i szynką parmeńską

Średnia 0 / 0

Oceń!

Danie idealnie nadaje się do pracy na lunch. Posmak i zapach czosnku jest tak ulotny, a szynka parmeńska podduszona z pomidorem tak smaczna, że wszyscy dookoła będą mieć ślinotok.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. makaron uszka lubella

7 szt. szynka parmeńska

4 szt. pomidor

3 szt. ząbek czosnku

0.50 pęcz. brokuły

Przygotowanie


Blanszujemy brokuły, wstawiamy makaron.

Na patelni podgrzewamy pokrojone pomidory bez skórki z szynką parmeńską pokrojoną w paski.

Do sosu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Makaron polewamy sosem, dodajemy brokuły i parmezan.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

36

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły