Uszka z brokułami i szynką parmeńską
malg
Danie idealnie nadaje się do pracy na lunch. Posmak i zapach czosnku jest tak ulotny, a szynka parmeńska podduszona z pomidorem tak smaczna, że wszyscy dookoła będą mieć ślinotok.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
36
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie idealnie nadaje się do pracy na lunch. Posmak i zapach czosnku jest tak ulotny, a szynka parmeńska podduszona z pomidorem tak smaczna, że wszyscy dookoła będą mieć ślinotok.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron uszka lubella
7 szt. szynka parmeńska
4 szt. pomidor
3 szt. ząbek czosnku
0.50 pęcz. brokuły
Przygotowanie
Blanszujemy brokuły, wstawiamy makaron.
Na patelni podgrzewamy pokrojone pomidory bez skórki z szynką parmeńską pokrojoną w paski.
Do sosu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron polewamy sosem, dodajemy brokuły i parmezan.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
36
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.