Uszka z brokułami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Uszka z brokułami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855360.jpeg&w=3840&q=75)
Pomysł na makaron typu uszka (ugotowany al dente) z brokułami, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i bazylią. Proponowane przez nas danie idealnie sprawdzi się dla niejedzących mięsa - danie wegetariańskie.
1
0 / 0
Pomysł na makaron typu uszka (ugotowany al dente) z brokułami, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i bazylią. Proponowane przez nas danie idealnie sprawdzi się dla niejedzących mięsa - danie wegetariańskie.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 łyżecz. bazylia
400 g makaron lubella uszka
400 g brokuły
5 szt. pomidorki koktajlowe
3 szt. czosnek
4 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
W międzyczasie blanszujemy brokuły. Obieramy czosnek i przepuszczamy go przez praskę. Ugotowane brokuły mieszamy z oliwą i czosnkiem.
Gorący makaron mieszamy z brokułami, dodajemy zioła, przyprawy i pomidorki koktajlowe.