Uszka z brokułami

uwielbiampl

Pomysł na makaron typu uszka (ugotowany al dente) z brokułami, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i bazylią. Proponowane przez nas danie idealnie sprawdzi się dla niejedzących mięsa - danie wegetariańskie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
530
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pomysł na makaron typu uszka (ugotowany al dente) z brokułami, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i bazylią. Proponowane przez nas danie idealnie sprawdzi się dla niejedzących mięsa - danie wegetariańskie.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 łyżecz. bazylia
400 g makaron lubella uszka
400 g brokuły
5 szt. pomidorki koktajlowe
3 szt. czosnek
4 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
W międzyczasie blanszujemy brokuły. Obieramy czosnek i przepuszczamy go przez praskę. Ugotowane brokuły mieszamy z oliwą i czosnkiem.
Gorący makaron mieszamy z brokułami, dodajemy zioła, przyprawy i pomidorki koktajlowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
530
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.