Uniwersalna polewa kakaowa do ciast

decomorreno
Uniwersalna polewa kakaowa do ciast

2

3.5 / 326

Uniwersalna, szybka i prosta polewa kakaową którą można wykorzystać do polania ciast, ciasteczek, babek czy nawet lodów! Jeśli potrzebujecie wersji bez laktozy, masło nożna zastąpić olejem koksowym, a mleko wodą, w takich samych proporcjach.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 łyżka kakao decomorreno

4 łyżka masło

6 łyżka cukier puder

2 łyżka mleko uht 3,2%

Przygotowanie


1

W garnuszku na małym ogniu umieszczamy masło i cukier. Mieszamy do rozpuszczenia się cukru i masła.

2

Nie zdejmując z palnika garnuszka, dodajemy do rozpuszczonego masła z cukrem kakao oraz mleko. Mieszamy ok 2 minuty do połączenia się składników.

3

Gdyby polewa była za gęsta należny dodać odrobinę mleka do uzyskania preferowanej konsystencji.

4

Przed polaniem najlepiej odczekać około 20 min, aby polewa stała się letnia, w tedy będzie ładnie i płynnie się rozprowadzać po cieście, nie robiąc zacieków.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły