0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Łyżki
masło extra
6 Łyżek
cukier puder
2 Łyżki
mleko UHT 3,2%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W garnuszku na małym ogniu umieszczamy masło i cukier. Mieszamy do rozpuszczenia się cukru i masła.
  2. Nie zdejmując z palnika garnuszka, dodajemy do rozpuszczonego masła z cukrem kakao oraz mleko. Mieszamy ok 2 minuty do połączenia się składników.
  3. Gdyby polewa była za gęsta należny dodać odrobinę mleka do uzyskania preferowanej konsystencji.
  4. Przed polaniem najlepiej odczekać około 20 min, aby polewa stała się letnia, w tedy będzie ładnie i płynnie się rozprowadzać po cieście, nie robiąc zacieków.

Opis

Uniwersalna, szybka i prosta polewa kakaową którą można wykorzystać do polania ciast, ciasteczek, babek czy nawet lodów! Jeśli potrzebujecie wersji bez laktozy, masło nożna zastąpić olejem koksowym, a mleko wodą, w takich samych proporcjach.

Podobne przepisy

Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Jabłecznik z budyniem

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Jabłecznik z budyniem

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Muffinki sernikobrownie z malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki sernikobrownie z malinami

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!