Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
bazylia
200 Gramów
Pełnoziarniste PENNE LUBELLI
0.5 Szklanki
Oliwki
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
Cebula duża
1 Sztuka
Puszka pomidorków
1 Sztuka
Puszka tuńczyka w dużych kawałkach
3 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
masło
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na porządną patelnię wlewamy troszkę dobrej oliwy i łyżkę masła. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz cebulę pokrojoną w piórka, cebulka ma nabrać miękkości, dusimy ją. Na uduszoną cebulkę wrzucamy tuńczyka mieszamy wszystko delikatnie co by nie zrobić z tego miazgi.
  2. wciskamy do tego ząbek czosnku, i dodajemy pomidorki. Sól, spora ilość bazylii ( świeża mile widziana) .Makaron przygotowujemy wg zaleceń producenta. Penne na talerz, na to tuńczyk, posypać oliwkami i na to ser grubo starty. Na koniec polecam całość przyprószyć odrobinkę świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!!!

Opis

Penne na początku robiłam ze zwykłego makaronu uważam, ze z pełnoziarnistym jest zdecydowanie lepsze! Penne to mój dawny eksperyment kulinarny, który na stale wszedł do naszego menu. Polecam! Spróbujcie!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!