0

Składniki

160 Gramów
90 Gramów
ingridient
Lubella Mąka Pełne Ziarno Pszenna
50 Gramów
cukier
2 Łyżki
Syrop z daktyli
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
125 Gramów
2 Łyżki
ekstrakt waniliowy
2 Łyżki
ziarna sezamu
0.25 Szklanki
mleko roślinne
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W misce mieszamy oba rodzaje mąk, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodajemy olej kokosowy i rozcieramy go palcami z suchymi składnikami, aż powstanie ciasto o konsystencji grubej kaszy.
  2. Dolewamy mleko wymieszane z ekstraktem waniliowym i zagniatamy na gładkie ciasto.
  3. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3 - 5 mm. Ciasto najlepiej rozwałkować między dwoma kawałkami papieru do pieczenia.
  4. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy odpowiadające nam kształty i przenosimy ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 min (czas pieczenia może się wahać w zależności od rodzaju piekarnika). Ciastka muszą się lekko zrumienić.
  5. Po upieczeniu studzimy je na blaszce lub przenosimy na talerz za pomocą łopatki kuchennej.

Opis

Pyszne ciasteczka z użyciem oleju kokosowego.

Podobne przepisy

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Murzynek z pomarańczą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Paluszkowe brownie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paluszkowe brownie

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Keks

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Keks

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!