Udziec z indyka pieczony
m7
0
0 / 0
Udziec, który przygotowuję zawsze jako alternatywę wędlin - na kanapki.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
100 wino czerwone
0.25 łyżeczka pieprz
1 szt. udziec indyka bez skóry
4 łyżka ocet winny
0.50 łyżeczka tymianek
0.50 łyżeczka bazylia
0.50 łyżeczka majeranek
Przygotowanie
1
Przygotować marynatę z wina, octu winnego, tymianki i bazylii. Udziec z indyka zamarynować. Odstawić na 2 godziny, często go przekręcając.
2
Po upływie tego czasu wyjąć z marynaty, oprószyć pieprzem, posypać majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wina i piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.