Udziec z indyka pieczony

m7
Udziec z indyka pieczony

0

0 / 0

Udziec, który przygotowuję zawsze jako alternatywę wędlin - na kanapki.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

100 wino czerwone

0.25 łyżecz. pieprz

1 szt. udziec indyka bez skóry

4 łyżka ocet winny

0.50 łyżecz. tymianek

0.50 łyżecz. bazylia

0.50 łyżecz. majeranek

Przygotowanie


1

Przygotować marynatę z wina, octu winnego, tymianki i bazylii. Udziec z indyka zamarynować. Odstawić na 2 godziny, często go przekręcając.

2

Po upływie tego czasu wyjąć z marynaty, oprószyć pieprzem, posypać majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wina i piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

65

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły