Udziec z indyka pieczony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Udziec z indyka pieczony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291238.jpeg&w=3840&q=75)
Udziec, który przygotowuję zawsze jako alternatywę wędlin - na kanapki.
0
0 / 0
Udziec, który przygotowuję zawsze jako alternatywę wędlin - na kanapki.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
100 wino czerwone
0.25 łyżecz. pieprz
1 szt. udziec indyka bez skóry
4 łyżka ocet winny
0.50 łyżecz. tymianek
0.50 łyżecz. bazylia
0.50 łyżecz. majeranek
Przygotowanie
1
Przygotować marynatę z wina, octu winnego, tymianki i bazylii. Udziec z indyka zamarynować. Odstawić na 2 godziny, często go przekręcając.
2
Po upływie tego czasu wyjąć z marynaty, oprószyć pieprzem, posypać majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wina i piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.