Udziec z indyka pieczony
m7
Udziec, który przygotowuję zawsze jako alternatywę wędlin - na kanapki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
65
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Udziec, który przygotowuję zawsze jako alternatywę wędlin - na kanapki.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
100 wino czerwone
0.25 łyżecz. pieprz
1 szt. udziec indyka bez skóry
4 łyżka ocet winny
0.50 łyżecz. tymianek
0.50 łyżecz. bazylia
0.50 łyżecz. majeranek
Przygotowanie
Przygotować marynatę z wina, octu winnego, tymianki i bazylii. Udziec z indyka zamarynować. Odstawić na 2 godziny, często go przekręcając.
Po upływie tego czasu wyjąć z marynaty, oprószyć pieprzem, posypać majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wina i piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
65
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.