Udziec z indyka duszony w warzywach

m7

Szybkie i smaczne danie dietetyczne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
139
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.2 / 14
Szybkie i smaczne danie dietetyczne.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. przyprawa do kurczaka
200 g udziec indyka bez skóry
100 g por
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
Mięso przyrumienić na suchej teflonowej patelni włożyć do rondelka i podlać chudym bulionem. Posypać drobno posiekanymi warzywami i przyprawami, dusić pod przykryciem do miękkości, w razie wyparowania dolać bulionu.
Podawać z ryżem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
139
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.