Udziec z indyka duszony w warzywach

m7
Udziec z indyka duszony w warzywach

0

3.2 / 14

Szybkie i smaczne danie dietetyczne.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 łyżecz. przyprawa do kurczaka

200 g udziec indyka bez skóry

100 g por

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Mięso przyrumienić na suchej teflonowej patelni włożyć do rondelka i podlać chudym bulionem. Posypać drobno posiekanymi warzywami i przyprawami, dusić pod przykryciem do miękkości, w razie wyparowania dolać bulionu.

2

Podawać z ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

139

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły