Udziec z indyka duszony w warzywach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Udziec z indyka duszony w warzywach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5290-1702057824081.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie i smaczne danie dietetyczne.
0
3.2 / 14
Szybkie i smaczne danie dietetyczne.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. przyprawa do kurczaka
200 g udziec indyka bez skóry
100 g por
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
Mięso przyrumienić na suchej teflonowej patelni włożyć do rondelka i podlać chudym bulionem. Posypać drobno posiekanymi warzywami i przyprawami, dusić pod przykryciem do miękkości, w razie wyparowania dolać bulionu.
2
Podawać z ryżem.