Udziec z indyka

m7
Udziec z indyka

0

0 / 0

pyszne mięsko na obiad

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. jabłka

1 szt. cebula

6 szt. pieczarki

0.50 kg udziec indyka bez skóry

0.50 szt. kapusta czerwona

Przygotowanie


1

Czerwoną kapustę poszatkować, jabłka zatrzeć na tartce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę zaś pieczarki w plasterki.

2

Udziec z indyka podzielić na kawałki następnie chwilkę go podsmażyć przełożyć do garnuszka zalać np. dowolnym bulionem lub wodą i gotować wraz z warzywami do miękkości. na końcu w razie potrzeby doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

581

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły