Udziec z indyka
m7
pyszne mięsko na obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
581
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pyszne mięsko na obiad
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jabłka
1 szt. cebula
6 szt. pieczarki
0.50 kg udziec indyka bez skóry
0.50 szt. kapusta czerwona
Przygotowanie
Czerwoną kapustę poszatkować, jabłka zatrzeć na tartce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę zaś pieczarki w plasterki.
Udziec z indyka podzielić na kawałki następnie chwilkę go podsmażyć przełożyć do garnuszka zalać np. dowolnym bulionem lub wodą i gotować wraz z warzywami do miękkości. na końcu w razie potrzeby doprawić do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
581
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.