Udko z indyka z ziemniakami

m7
Udko z indyka z ziemniakami

0

0 / 0

Smaczny obiad

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g nać pietruszki

1 szt. udko z indyka

1 szt. marchew

0.50 kg ziemniaki

Przygotowanie


1

Udko indycze myjemy, zalewamy wodą. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do gotującego się udka. Wrzucamy też pokrojoną drobno natkę.

2

Gdy udko jest już miękkie, dzielimy je na cząstki i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

3

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.

4

Udko indycze podsmażone podajemy z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

491

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły