Udko z indyka z ziemniakami
m7
Smaczny obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
491
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny obiad
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g nać pietruszki
1 szt. udko z indyka
1 szt. marchew
0.50 kg ziemniaki
Przygotowanie
Udko indycze myjemy, zalewamy wodą. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do gotującego się udka. Wrzucamy też pokrojoną drobno natkę.
Gdy udko jest już miękkie, dzielimy je na cząstki i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Udko indycze podsmażone podajemy z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
491
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.