Example thumb
0

Składniki

100 Gramów
nać pietruszki
1 Sztuka
Udko z indyka
1 Sztuka
marchew
0.5 Kilograma
ziemniaki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Udko indycze myjemy, zalewamy wodą. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do gotującego się udka. Wrzucamy też pokrojoną drobno natkę.
  2. Gdy udko jest już miękkie, dzielimy je na cząstki i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  3. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
  4. Udko indycze podsmażone podajemy z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.

Opis

Smaczny obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!