Udko z indyka z ziemniakami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Udko z indyka z ziemniakami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976786106.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny obiad
0
0 / 0
Smaczny obiad
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g nać pietruszki
1 szt. udko z indyka
1 szt. marchew
0.50 kg ziemniaki
Przygotowanie
1
Udko indycze myjemy, zalewamy wodą. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do gotującego się udka. Wrzucamy też pokrojoną drobno natkę.
2
Gdy udko jest już miękkie, dzielimy je na cząstki i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
3
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
4
Udko indycze podsmażone podajemy z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.