Udko pieczone z ziemniakami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Udko pieczone z ziemniakami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973161645.jpeg&w=3840&q=75)
Często gości na naszym stole.
0
0 / 0
Często gości na naszym stole.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. ćwiartka kurczaka
3 łyżka panierka do kurczaka
Przygotowanie
1
Ćwiartki z kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem, panierką chrupiącą do drobiu, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
2
Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie.
3
Następnie udka kurczaka układamy na blasze i pieczemy godzinę w temp. 180-190*C.
4
Ugotowane ziemniaki rozgniatamy.
5
Upieczone udka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.