Udko pieczone z ziemniakami

m7
Udko pieczone z ziemniakami

0

0 / 0

Często gości na naszym stole.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 szt. ćwiartka kurczaka

3 łyżka panierka do kurczaka

Przygotowanie


1

Ćwiartki z kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem, panierką chrupiącą do drobiu, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

2

Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie.

3

Następnie udka kurczaka układamy na blasze i pieczemy godzinę w temp. 180-190*C.

4

Ugotowane ziemniaki rozgniatamy.

5

Upieczone udka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

237

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły