0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
udko z kurczaka
2 Łyżki
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka dokładnie myjemy, osuszamy. Następnie solimy oraz pieprzymy do smaku, odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
  2. Blaszkę smarujemy olejem.
  3. Udka posypujemy obficie przyprawą do kurczaka z sezamem, układamy na blasze, przykrywamy folią aluminiową. Gdy udka będą już miękkie należy zdjąć folię, aby ładnie się zrumieniły.
  4. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Opis

Mała odmiana zwykłych udek:-)

Podobne przepisy

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!