0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
udko z kurczaka
2 Łyżki
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka dokładnie myjemy, osuszamy. Następnie solimy oraz pieprzymy do smaku, odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
  2. Blaszkę smarujemy olejem.
  3. Udka posypujemy obficie przyprawą do kurczaka z sezamem, układamy na blasze, przykrywamy folią aluminiową. Gdy udka będą już miękkie należy zdjąć folię, aby ładnie się zrumieniły.
  4. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Opis

Mała odmiana zwykłych udek:-)

Podobne przepisy

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!