Udka z sezamem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Udka z sezamem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291959.jpeg&w=3840&q=75)
Mała odmiana zwykłych udek:-)
0
0 / 0
Mała odmiana zwykłych udek:-)
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. udko z kurczaka
2 łyżka przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
1
Udka dokładnie myjemy, osuszamy. Następnie solimy oraz pieprzymy do smaku, odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
2
Blaszkę smarujemy olejem.
3
Udka posypujemy obficie przyprawą do kurczaka z sezamem, układamy na blasze, przykrywamy folią aluminiową. Gdy udka będą już miękkie należy zdjąć folię, aby ładnie się zrumieniły.
4
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.