Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
sól
4 Litry
woda
4 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
ząbek czosnku
4 Sztuki
ryż biały
2 Łyżki
przyprawa do kurczaka
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Udka umyć, osuszyć i natrzeć wszystkimi przyprawami oprócz kostki czosnkowej.
  2. Odstawić na około godzinę.
  3. Po tym czasie udka ułożyć na blaszce, po wierzchu skruszyć kostkę czosnkową.
  4. Blachę z udami wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 50-55 minut.
  5. W czasie jak pieką się uda ugotować ryż. W garnku zagotować wodę z solą. Włożyć saszetki i gotować na małym ogniu 10 minut.
  6. Następnie odlać wodę, rozciąć saszetki, wrzucić ryż do garnka, przykryć pokrywką i odstawić do odparowania najlepiej pod kołdrę na 20 minut.
  7. Gdy uda się upieką a ryż odparuje i będzie bardzo sypki nałożyć na talerze i podawać z dowolną surówką.

Opis

Udka z przyprawą węgierską i ryżem tri kolory.....

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!