Udka z ryżem

m7
Udka z ryżem

0

0 / 0

Udka z przyprawą węgierską i ryżem tri kolory.....

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka sól

4 l woda

4 szt. udko z kurczaka

1 szt. ząbek czosnku

4 szt. ryż biały

2 łyżka przyprawa do kurczaka

0.50 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Udka umyć, osuszyć i natrzeć wszystkimi przyprawami oprócz kostki czosnkowej.

2

Odstawić na około godzinę.

3

Po tym czasie udka ułożyć na blaszce, po wierzchu skruszyć kostkę czosnkową.

4

Blachę z udami wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 50-55 minut.

5

W czasie jak pieką się uda ugotować ryż. W garnku zagotować wodę z solą. Włożyć saszetki i gotować na małym ogniu 10 minut.

6

Następnie odlać wodę, rozciąć saszetki, wrzucić ryż do garnka, przykryć pokrywką i odstawić do odparowania najlepiej pod kołdrę na 20 minut.

7

Gdy uda się upieką a ryż odparuje i będzie bardzo sypki nałożyć na talerze i podawać z dowolną surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły