Udka z kurczaka pieczone z warzywami
m7
danie z piekarnika
Wartości odżywcze na porcję
Energia
793
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
danie z piekarnika
12
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg ziemniaki
5 szczyp. sól
1 łyżecz. papryka słodka
0.25 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. tymianek
4 szt. udko z kurczaka
3 szt. marchew
1 szt. kalafior
5 szt. ząbek czosnku
1 łyżka przyprawa typu vegeta
5 łyżka olej
1 łyżka przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
Udka umyć i natrzeć przyprawą do kurczaka.
Wstawić do lodówki na noc.
Ziemniaki i marchew oskrobać, umyć i pokroić na kawałki.
Kalafiora podzielić na różyczki i opłukać.
Czosnek obrać.
Wszystkie składniki oprócz udek wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć udka, pomiędzy nie wyłożyć warzywa.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem 60 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
793
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.