Udka z kurczaka pieczone z warzywami

m7
Udka z kurczaka pieczone z warzywami

Średnia 0 / 0

Oceń!

danie z piekarnika

12

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 kg ziemniaki

5 szczyp. sól

1 łyżecz. papryka słodka

0.25 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. tymianek

4 szt. udko z kurczaka

3 szt. marchew

1 szt. kalafior

5 szt. ząbek czosnku

1 łyżka przyprawa typu vegeta

5 łyżka olej

1 łyżka przyprawa do kurczaka

Przygotowanie


Udka umyć i natrzeć przyprawą do kurczaka.

Wstawić do lodówki na noc.

Ziemniaki i marchew oskrobać, umyć i pokroić na kawałki.

Kalafiora podzielić na różyczki i opłukać.

Czosnek obrać.

Wszystkie składniki oprócz udek wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać.

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć udka, pomiędzy nie wyłożyć warzywa.

Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem 60 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

793

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły