Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

m7

Przepis od znajomej. Potrawa efektowna, tą potrawą zaskakujemy gości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
297
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
7
0 / 0
Przepis od znajomej. Potrawa efektowna, tą potrawą zaskakujemy gości.
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg pieczarki
10 szt. udka kurze ze skórą
2 szt. cebula
Przygotowanie
10 udek, z udek wyjmujemy kość, udka myjemy i osuszamy.
1/2 kg pieczarek oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie 20 minut,
Następnie podsmażamy z cebulą.
Pieczarki doprawiamy.
Ciepłym farszem napełniamy udka.
Udka obtaczamy w przyprawie do mięs, ja używam przyprawy do mięs
Pieczemy 1 godz. w temperaturze 200 stopni
Wartości odżywcze na porcję
Energia
297
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.