Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

m7
Udka z kurczaka  nadziewane pieczarkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis od znajomej. Potrawa efektowna, tą potrawą zaskakujemy gości.

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 kg pieczarki

10 szt. udka kurze ze skórą

2 szt. cebula

Przygotowanie


10 udek, z udek wyjmujemy kość, udka myjemy i osuszamy.

1/2 kg pieczarek oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie 20 minut,

Następnie podsmażamy z cebulą.

Pieczarki doprawiamy.

Ciepłym farszem napełniamy udka.

Udka obtaczamy w przyprawie do mięs, ja używam przyprawy do mięs

Pieczemy 1 godz. w temperaturze 200 stopni

Wartości odżywcze na porcję


Energia

297

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły