Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F570-1702057514220.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis od znajomej. Potrawa efektowna, tą potrawą zaskakujemy gości.
7
0 / 0
Przepis od znajomej. Potrawa efektowna, tą potrawą zaskakujemy gości.
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg pieczarki
10 szt. udka kurze ze skórą
2 szt. cebula
Przygotowanie
1
10 udek, z udek wyjmujemy kość, udka myjemy i osuszamy.
2
1/2 kg pieczarek oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie 20 minut,
3
Następnie podsmażamy z cebulą.
4
Pieczarki doprawiamy.
5
Ciepłym farszem napełniamy udka.
6
Udka obtaczamy w przyprawie do mięs, ja używam przyprawy do mięs
7
Pieczemy 1 godz. w temperaturze 200 stopni