Udka w majonezie
m7
Jest kilka wersji tego przepisu, ta jest najprostsza i najczęściej do niej wracam.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
869
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
85
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Jest kilka wersji tego przepisu, ta jest najprostsza i najczęściej do niej wracam.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. udka kurze ze skórą
4 łyżka majonez sałatkowy
1 łyżka przyprawa do drobiu
4 łyżka olej
Przygotowanie
Udka dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą i odstawić na 2 godziny.
naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną olejem. Udka ułożyć na folii i nałożyć na nie majonez.
piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°c, aż zrumienią się na brązowo-złoto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
869
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
85
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.