Udka w majonezie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Udka w majonezie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973617481.jpeg&w=3840&q=75)
Jest kilka wersji tego przepisu, ta jest najprostsza i najczęściej do niej wracam.
1
0 / 0
Jest kilka wersji tego przepisu, ta jest najprostsza i najczęściej do niej wracam.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. udka kurze ze skórą
4 łyżka majonez sałatkowy
1 łyżka przyprawa do drobiu
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Udka dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą i odstawić na 2 godziny.
2
naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną olejem. Udka ułożyć na folii i nałożyć na nie majonez.
3
piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°c, aż zrumienią się na brązowo-złoto.