Udka pieczone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Udka pieczone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974881317.jpeg&w=3840&q=75)
Udka pieczone w marynacie z miodu, przypraw i sosu sojowego to proste, a bardzo dobre danie. Smaku pieczonych udek dopełni pikantny ketchup Kotlin.
0
0 / 0
Udka pieczone w marynacie z miodu, przypraw i sosu sojowego to proste, a bardzo dobre danie. Smaku pieczonych udek dopełni pikantny ketchup Kotlin.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g udko z kurczaka
3 łyżka olej
2 łyżka sos sojowy
1 łyżka miód
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. papryka słodka mielona
1 łyżecz. papryka ostra mielona
1 opak. kotlin ketchup pikantny
Przygotowanie
1
Umyte udka nacieramy olejem, sosem sojowym, miodem i przyprawami.
2
Układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch dodajemy rozmaryn i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
3
Podajemy z ketchupem.