Udka w aromatycznej skórce
m7
0
0 / 0
0
Pyszne na obiad
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka musztarda
1 łyżeczka papryka czerwona słodka
4 szt udko z kurczaka
2 szt ząbek czosnku
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
6 łyżka olej
0.50 łyżeczka curry
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Udka opłukać. Czosnek rozetrzeć. Dodać do mleka razem z musztardą. Doprawić solą. Mlekiem zalać mięso. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
2
Mąkę z papryką i curry wsypać do plastikowego woreczka. Kolejno wkładać do niego osączone udka i wstrząsnąć kilka razy.
3
Mięso zrumienić na oleju. Przykryć i smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu. Podajemy z ryżem.