Udka w aromatycznej skórce

m7
Udka w aromatycznej skórce

0

0 / 0

Pyszne na obiad

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka musztarda

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

4 szt. udko z kurczaka

2 szt. ząbek czosnku

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

6 łyżka olej

0.50 łyżeczka curry

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Udka opłukać. Czosnek rozetrzeć. Dodać do mleka razem z musztardą. Doprawić solą. Mlekiem zalać mięso. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

2

Mąkę z papryką i curry wsypać do plastikowego woreczka. Kolejno wkładać do niego osączone udka i wstrząsnąć kilka razy.

3

Mięso zrumienić na oleju. Przykryć i smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu. Podajemy z ryżem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły